Aktuality

Datel: Průvodce pro bezstarostnou jízdu vlakem

Po půlročním testování spouští Správa železnic do ostrého provozu mobilní aplikaci Datel, užitečného pomocníka nejen na letní cesty vlakem. Díky zpětné vazbě uživatelů je nyní aplikace přehlednější, lépe se ovládá a obsahuje řadu nových funkcí. Volně dostupná je v App Store i Google Play.

Mobilní aplikace Datel, kterou Správa železnic zveřejnila v pilotní verzi na konci minulého roku, nyní zahajuje ostrý provoz novou aktualizací. Ta přináší několik novinek, od chytrého zobrazení mimořádností až po seznam dotčených spojů nebo trasy vlaků.

Svými funkcemi Datel navazuje na Interaktivní mapu Správy železnic. Díky nativní mobilní aplikaci jsou však uživatelům všechny důležité informace o české železnici snadno po ruce, například formou notifikací. Cestující a fanoušci železniční dopravy zde najdou informace o všech osobních vlacích, odjezdové tabule, přehled služeb dostupných na nádražích i podrobnosti o železničních stavbách. Nechybí ani informační servis o aktuálních mimořádnostech v provozu. Zjednodušením je i možnost přihlášení do mobilní aplikace a do webové Interaktivní mapy pod jedním uživatelským účtem.

 

Stáhněte si Datla v App Store i Google Play
 

  Odkaz na stažení aplikaceOdkaz na stažení aplikace

Files to download

tisková zpráva ke stažení (72.8 kB) pdf